Onion bhaji svenskt recept

Ett svenskt recept på "Onion bhaji" "indiska lök knyten"

Onion Bhajis

Ingredients for Onion Bhajis

Cirka 100g vetemjöl eller grahamsmjöl                      
1/2 tsk Chilipulver                                                         
1/2 tsk Bakpulver (kan också hoppa över om Ni inte har)

Salt
1/2 tsk Mald spiskummin
2 stora lökar I tunna skivor använd mandolin eller typ en osthyvel
1 Grön chili (jalapeños typ)

Fint hackad färsk koriander, så mycket man gillar, jag tar en hel Swegro-kruka
Lite kallt vatten vid behov

1 msk tomatpure
1 ägg

Olja till stekning/fritering

 

Skiva löken fint använd gärna en mandolin

Hacka koriandern och chilin, blanda allt med kryddorna, salt eventuellt med lite bakpulver.

Tillsätt ägget, blanda.

Om du skall ha bakpulver (de blir lite ”fluffigare” då) blanda bakpulver med mjölet först

Pudra i lite av i taget av mjölet samtidigt som du blandar allt

Det skall bara vara så mycket mjöl att den binder ihop och du kan forma bollar/plättar

Eventuellt kan man behöva någon matsked kallt vatten i också.

 

Fritera eller stek i rikligt med olja….mums..

Bildresultat för Onion Bhajis

Så här brukar mina se ut

Bildresultat för Onion Bhajis

Å så här kan de se ut på restaurang

Smakar lika gott oavsätt form, se bara till att de är genomstekta men inte brända, LYCKA TILL


RSS 2.0