Onion bhaji svenskt recept
Onion Bhajis
Ingredients for Onion Bhajis
Cirka 100g vetemjöl eller grahamsmjöl
1/2 tsk Chilipulver
1/2 tsk Bakpulver (kan också hoppa över om Ni inte har)
Salt
1/2 tsk Mald spiskummin
2 stora lökar I tunna skivor använd mandolin eller typ en osthyvel
1 Grön chili (jalapeños typ)
Fint hackad färsk koriander, så mycket man gillar, jag tar en hel Swegro-kruka
Lite kallt vatten vid behov
1 msk tomatpure
1 ägg
Olja till stekning/fritering
Skiva löken fint använd gärna en mandolin
Hacka koriandern och chilin, blanda allt med kryddorna, salt eventuellt med lite bakpulver.
Tillsätt ägget, blanda.
Om du skall ha bakpulver (de blir lite ”fluffigare” då) blanda bakpulver med mjölet först
Pudra i lite av i taget av mjölet samtidigt som du blandar allt
Det skall bara vara så mycket mjöl att den binder ihop och du kan forma bollar/plättar
Eventuellt kan man behöva någon matsked kallt vatten i också.
Fritera eller stek i rikligt med olja….mums..
Så här brukar mina se ut
Å så här kan de se ut på restaurang
Smakar lika gott oavsätt form, se bara till att de är genomstekta men inte brända, LYCKA TILL